Het Gilde Het spel Reserveren Contact Real Live-Games

Stichting Gullie © 2021 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier

RESERVERINGEN

Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.  

Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

BEZOEKADRES

Oudegracht 290 OND (werfkelder)

3511 NX Utrecht

Whatsapp: 06-54947103

E-MAIL ADRESSEN

info@salonvanweleer.nl

info@gullie.info

info@real-live-games.nl

Game met acteurs

Buiten dat Het Gilde een spannend spel tegen de klok is, is het ook een leerzaam & historisch spel. Hoe goed kunnen jullie samenwerken? Wanneer kies je ervoor om alleen te werken? Hoe flexibel ben je echt?

Het is een game met speelse uitdagingen om uit te voeren en oude teksten doorgronden. Zal de gerechtigheid zegevieren?  

EEN SPEELSE & SPANNENDE GESCHIEDENIS

Het Gilde is een Real Live-Game met acteurs dat je mee terugneemt naar de eerste helft van de 15e eeuw. Destijds een roerige tijd, maar ook in dit spel! Het doel is om binnen 60 minuten de dader te identificeren van de moord op de burgemeester van Utrecht.

Ontdek hoe de eenvoud erg bedrieglijk kan zijn, want het leven in de stad en het Sticht Utrecht was in die dagen erg complex. Gewapende conflicten, bannelingen die op rooftocht waren en machtsovernames, belangenverstrengelingen tegen de achtergrond van het ontstaan van Nederland.

A WHODUNIT

Vroeg in de avond op de 21ste augustus 1425 wordt er een belangrijke patriciër in de Rodenburgersteeg (*) in koelen bloede in de bedstee vermoord. De zieke man sterft door het koude staal van een slagersmes. Het bloed gutst over het beddengoed heen. De toegesnelde barbier-chirurgijn probeert het leven van de bloedende man te redden, maar tevergeefs.

De Schepen van de stad Utrecht, Jan van Amerongen, wordt onverwijld op de hoogte gebracht van de laffe moord op de voormalige Schout, Schepen, Ouderman en burgemeester Beernt Proys. Hij liet zijn vrouw Anna van Lichtenberg en hun drie volwassen zonen (Aernt, Roetard & Jan) achter. De Schepen ontdekt al gauw dat het Vleeschhouwers-gild achter de geslaagde moordaanslag zit, maar wie is de dader?


(*) Vandaag de dag is dit de Hamburgerstraat bij de Oudegracht in Utrecht.