Buiten dat ‘De Wolfman van Utrecht’ een spannend spel tegen de klok is, is het ook een leerzaam spel. Hoe goed kunnen jullie samenwerken? Wanneer kies je ervoor om alleen te werken? Hoe flexibel ben je echt?
Het is een game met speelse uitdagingen om uit te voeren en aanwijzingen om te doorgronden. Zal de waarheid zegevieren?
‘De Wolfman van Utrecht’ kan met 4 t/m 10 personen worden gespeeld.
De minimale leeftijd om het spel te spelen is 16 jaar.
Na het spelen van ‘De Wolfman van Utrecht’ een hapje eten of een drankje drinken? Dat kan bij een restaurant/bar waarmee de Salon van Weleer samenwerkt. Je ontvangt dan 10% korting op een maaltijd. Informeer naar de mogelijkheden: 06-45355966
Het is misschien moeilijk te geloven maar voor de Utrechter in de 16e en de 17e eeuw bestonden er weerwolven. De weerwolven zijn echt, de dreiging is echt, de slachtoffers zijn echt. Welkom in het Utrecht van 1595!
ONTDEK DE WEERWOLVENSCHAT
De spelers; jij en je vrienden of collega’s, krijgen maximaal 100 minuten de tijd om te achterhalen waar de beruchte schat van de weerwolven verstopt ligt! De spelers zullen beproevingen moeten ondergaan om zo de noodzakelijke aanwijzingen te verdienen om de mysterieuze zaak op te lossen.
‘De Wolfman van Utrecht’ heeft humor en spanning. Het is geschiedenis met een knipoog waarbij je ook iets opsteekt van de middeleeuwen in de Domstad. De spelbegeleiders zijn Frans de Wit in de rol van Gerrit van der Woude, en Wilma Paalman als zijn vrouw Grietje Jans.
GEBASEERD OP WARE GEBEURTENISSEN
Het bestaan van weerwolven in ons land en laat staan in Utrecht, wordt afgedaan als folklore. Legendes en fantastische verhalen vol bijgeloof. Het is gemakkelijk praten als je terug in de tijd kijkt door een 21ste-eeuwse bril. Door films, boeken en games veronderstel je veel te snel dat middeleeuwse rechters slechteriken waren die heel goed wisten hoe de vork in de steel zat en de bloedige vervolging van weerwolven gebruikten om op een gemakkelijke manier van misdadigers af te komen… Over complotdenken gesproken!
Alleen hoefden de Schepenen (de rechters in 1595) er helemaal niets bij te halen om een verdachte veroordeeld te krijgen. De Schepenen waren de weerwolven, en wat dat betreft ook de heksen liever kwijt dan rijk, omdat hun aanwezigheid paniek onder de inwoners van de stad veroorzaakte.