Purgatorium Het spel Reserveren Contact Real Live-Games

Stichting Gullie © 2021 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier

RESERVERINGEN

Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.  

Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

BEZOEKADRES

Oudegracht 290 OND (werfkelder)

3511 NX Utrecht

Whatsapp: 06-54947103

E-MAIL ADRESSEN

info@salonvanweleer.nl

info@gullie.info

info@real-live-games.nl

Een strategisch rechtbank spel

Het spel speelt zich af in de periode 1881 - 1885. Een vrouw wordt gearresteerd voor een drievoudige moord, maar is zij wel de dader?

EEN GAME MET ACTEURS

Het Purgatorium is een ouderwets modern teamspel dat in een historische werfkelder in het hart van Utrecht wordt gespeeld.

Het is een Real Live-Game met acteurs en spannende opdrachten met als doel om binnen 75 minuten het spel tot een goed einde te brengen met een gerechtelijke uitspraak. Hoe goed kunnen jullie situaties inschatten en daar overeenkomstig naar handelen?

Is de gifmengster jullie te slim af? De uitdaging wacht op jullie!

HET PLOT

In 1881 werd Holland opgeschrikt door enkele brutale moorden. De verdachte was een vriendelijke huismoeder die in de buurt goed bekend stond. Ze was altijd behulpzaam. Hoe bestond het!

Arsenicum was in de 19e eeuw gemakkelijk te verkrijgen. Niet alleen was het verwerkt in allerlei schoonheidsmiddelen en geneesmiddelen, maar het werd ook gebruikt voor de bestrijding van ongedierte. En vrouwen kiezen het meest voor vergif om iemand te vermoorden.

Echter was het ongekend hoe brutaal en koelbloedig de verdachte te werk was gegaan, ongekend Nederlands. De moordzaak trok zelfs internationaal veel aandacht. Het rechtsgevoel stond onder druk en de roep om de verdachte standrechtelijk te executeren groeide met de dag. Het was voor justitie van belang dat het tot een fikse veroordeling kwam, waarbij de rechten van de verdachte op de tweede of misschien zelfs wel de derde plaats kwamen te staan.