Start Het spel Reserveren Contact Real Live-Games

Stichting Gullie © 2021 alle rechten voorbehouden. Voor de wettelijke privacy statement, klik hier Algemene voorwaarden, klik hier

RESERVERINGEN

Voor reserveringen bel naar: 06-45355966.  

Of bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

BEZOEKADRES

Oudegracht 290 OND (werfkelder)

3511 NX Utrecht

Whatsapp: 06-54947103

E-MAIL ADRESSEN

info@salonvanweleer.nl

info@gullie.info

info@real-live-games.nl

Een game om kennis te maken met de duistere kant van de stad Utrecht uit de 18e eeuw.

Verzamel je vrienden, familie of collega's en ga samen in de historische werfkelder puzzels oplossen en opdrachten uitvoeren die op feitelijke gebeurtenissen zijn gebaseerd. Het is een spannend avontuur vol taken en uitdagingen die niet alleen je kennis testen, maar ook zorgen voor veel speelplezier.

Dit is een kans om niet alleen een belangrijk stuk geschiedenis te ervaren, maar ook om de banden met je teamgenoten te versterken terwijl je samenwerkt om de historisch accurate oplossing te ontdekken.


‘1730’ is een unieke game die licht werpt op de Utrechtse homovervolging van de 18e eeuw, één van de meest tragische hoofdstukken uit onze nationale geschiedenis. Deze donkere periode, waarin honderden mannen werden vervolgd om hun seksuele geaardheid en velen onrechtvaardig werden geëxecuteerd, wordt in deze game tot leven gewekt.

Spelers worden meegenomen naar het Utrecht van weleer, waar verdachten en veroordeelden werden vastgehouden in de krochten van het Huis Hasenberch, grenzend aan het oude stadhuis. De allesoverheersende vraag die hen bezighield: 'Hoe overleef ik dit?' is de centrale vraag die spelers moeten beantwoorden. Deze ervaring, die 70 minuten duurt inclusief instructies, is niet alleen een race tegen de klok, maar ook een reis door de tijd, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De interactieve Real Live-Game '1730', een unieke ervaring die zijn inspiratie put uit het boek 'Storm' van auteur Gert van Veen, en is een creatie van zijn hand. Deze meeslepende game, waarin spelers worden ondergedompeld in een historisch avontuur, is exclusief beschikbaar in de Salon van Weleer. Het is een kans om in de voetsporen te treden van de personages uit het boek en de verhaallijnen op een dynamische manier te beleven. Gert van Veen, niet alleen de schrijver maar ook de creatieve duizendpoot achter deze game, nodigt je uit voor een onvergetelijke reis door de tijd in de Salon van Weleer.