HET Scriptorium Een uitdagend en Leerzaam spel voor groepen

Salon van Weleer

Oudegracht 290 werfkelder

3511 Nx Utrecht

www.salonvanweleer.nl

info@real-live-games.nl

06-45355966 / 030-2102636

Het Scriptorium NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP OM TE RESERVEREN/boeken: Klik hier! EEN OUDERWETS MODERN TEAMSPEL
Scriptorium Het spel Extra's Reserveren Contact
ENGLISH VERSION OF THE GAME, HERE SPELTIPS & WEETJES

Het Scriptorium is een spel dat geraffineerd is bedacht en gemaakt. Misschien is het daarom goed om een paar tips te lezen en wat achtergrondinformatie te weten.

 1. Het Scriptorium is geen spel dat het team of de vriendengroep gegarandeerd gaat winnen. En goede verliezers zijn dan ook teleurgesteld als het hen niet is gelukt om de kluis met de Donnersmarck diamanten te openen. Terwijl de winnaars een bijzondere prestatie hebben neergezet.
 2. Het is belangrijk om het speldoel steeds voor ogen te houden: ‘wat is onze opdracht om te realiseren binnen 60 minuten?’
 3. Bij de constructie van het spel is gebruik gemaakt van groepsdynamische wetmatigheden, psychodrama en diverse psychologische inzichten in het functioneren van personen en groepen. Voor geïnteresseerden is er meer informatie beschikbaar met een kopje koffie of thee erbij.
 4. Het Scriptorium laat het team of de vriendengroep ervaren hoe goed zij samenwerken. Zonder een goede samenwerking is het bijzonder moeilijk om het spel te winnen.
 5. Het Scriptorium laat spelers ook ervaren hoe goed zij functioneren onder stress verhogende omstandigheden. Het is immers ook een spannend spel.
 6. Het Scriptorium is een spel waarbij de spelers diverse vaardigheden en competenties moeten inzetten, willen zij goed beslagen ten ijs komen.
 7. Het Scriptorium kan op twee manieren worden gespeeld: [a] Met hints en hulp tijdens het spel, waardoor de kans op het winnen flink toeneemt; [b] Het originele spel, waarbij het team of de vriendengroep echt op eigen kracht Het Scriptorium moet gaan winnen. Bij aanvang van het spel zal er worden gevraagd voor welke optie jullie kiezen.
 8. Het Scriptorium is een enerverend spel dat indruk op de spelers zal maken en nog wel enkele keren zal worden besproken.
 9. In Het Scriptorium komen een aantal gebeurtenissen uit de geschiedenis van Utrecht aan bod. Het geeft een bijzondere kijk in de Domstad. Er is ook een boekje te koop in de Salon van Weleer over deze historische gebeurtenissen.

De kans om Het Scriptorium te winnen is 50% als er wordt samengewerkt