HET Scriptorium Een uitdagend en Leerzaam spel  voor groepen

Salon van Weleer

Oudegracht 290 werfkelder

3511 Nx Utrecht

www.salonvanweleer.nl

info@real-live-games.nl

06-45355966 / 030-2102636

Het Scriptorium NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP  OM TE RESERVEREN/boeken: Klik hier! EEN OUDERWETS MODERN TEAMSPEL
Scriptorium Het spel Reserveren Contact
Het spel

EEN LIVE-GAME MET ACTEUR(S)

Madame Belle de Fleurdelis is de eigenaresse van het landgoed van Weleer. Samen met haar petite amie adoptée Anne Schaep woont Mme de Fleurdelis in de villa op het landgoed. De twee dames hebben veel van de geciviliseerde wereld gezien tijdens één van hun avonturen, waarin zij diverse mysteries hebben ontrafeld. Denk bijvoorbeeld aan het geheim van het mummiestof en de beroemde Donnersmarck diamanten. De dames zijn dankzij hun vindingrijkheid en hun deductievermogen, menige tegenstander te slim af geweest. Souvenirs en trofeeën van hun avontuurlijke reizen zijn opgeslagen in de kelder van de villa van Weleer. Vandaag komt de graaf von Donnersmarck met een gerechtelijk bevel naar de villa om de twee Donnersmarck diamanten op te eisen. De gele diamanten liggen al vele jaren veilig in de kluis opgeslagen. Als madame de Fleurdelis vandaag de diamanten niet overhandigt, zal zij ter plekke worden gearresteerd en naar de gevangenis in de stad Utrecht worden gebracht, om daar een straf van 18 jaar te gaan uitzitten. Hoe tragisch en ongewenst zou dat zijn?        

HOE GEEN PROBLEEM EEN PROBLEEM WERD

De Donnersmarck diamanten liggen al zo lang veilig in de kluis dat madame de Fleurdelis de code is vergeten om de kluis open te maken. En tot overmaat van ramp kan zij de bijbehorende sleutel van de kluis niet vinden. Les aides à domicile de villa van Weleer, krijgen de opdracht om in de kelder op zoek te gaan naar de sleutel en om de kluiscode te kraken. De tijd dringt omdat de graaf von Donnersmarck madame de Fleurdelis één uur de tijd geeft om aan hem twee gele diamanten te overhandigen. Slagen de aides er niet in om de diamanten binnen 60 minuten uit de kluis te halen, dan gaat hun werkgeefster het gevang in en staan zij op straat zonder werk.  

CHEF DE MÉNAGE HOUDT TOEZICHT IN DE KELDER

De zoek- en speurtocht in de kelder staat onder leiding van het hoofd van de huishouding bij wie orde, structuur en punctualiteit hoog in het vaandel staat geschreven. Geen getreuzel en al helemaal geen gedoe om niets, maar werken, werken en nog eens werken, is zijn persoonlijke motto. Hij zal de aides in het cruciale uur de nodige sturing en motivatie geven en zijn naam is: Louis Compliqué.  De Chef de Ménage is iemand die je niet tegen je in het harnas wilt jagen.

EEN INTERACTIEF SPEL

Het Scriptorium is een interactief spel waarbij de spelers 60 minuten lang worden uitgedaagd om op een speelse en creatieve manier samen te werken. Een buitengewoon plezierige manier om elkaar beter te leren kennen, waarbij de spelers ook nog eens iets leren over de rijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19e eeuw. Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, Mrs. Marple en de Da Vinci code.