Stichting Gullie © 2021 Alle rechten voorbehouden  

Salon van Weleer - Oudegracht 290 werfkelder - 3511 NX Utrecht.

Het idee alleen al dat er een relikwie van een ketter in de villa van Mme. de Fleurdelis aanwezig is, is voldoende voor de nodige bedenkingen. Niet alleen in financieel opzicht, want de aanschaf van de relikwie-stolpen was een flinke investering. Maar ook zorgt het valse relikwie voor onrust in huize de Fleurdelis. Sinds de aanwezigheid van de stolpen zijn er vreemde geluiden te horen in de villa van Weleer. Tikkende leidingen en klopgeluiden die uit de muur met de open haard van de salon lijken te komen. Op sommige ochtenden ligt er gebroken glas op de grond, van een kapot gesprongen fotolijstje of een wijnglas.


Het is echter niet zo gemakkelijk om te achterhalen welk relikwie er van een ketter is of misschien wel een relikwie van een ketter die aan een ware Heilige of martelaar is toegeschreven. In Utrecht zijn er drie beeldenstormen geweest en in de eeuwen daarvoor wisselende belangen van de Romeinen, de Vikingen en vele religieuze splintergroepen. Wie in de ene eeuw een Heilige was, kon in de volgende eeuw een ketter worden genoemd. Het is in the eye of the beholder, maar niet alles wordt bepaald door politieke of religieuze dogma’s. Het Kwade bestaat in de wereld, omdat er meer is tussen hemel en aarde.


Het valse relikwie in de villa van Weleer laat dat zien. Mme. Belle heeft daarom besloten om de stolpen naar de kelder te laten brengen, met als speciale opdracht dat een gerenommeerd medium van de spiritualistenvereniging Harmonia uit Utrecht samen met enkele van haar bevriende spiritualisten een seance gaat houden om te achterhalen welk relikwie hoort erbij welke ketter. Het beroemde medium P. Nepveu, ook wel bekend als het Oog van Utrecht, wil één seance doen voor de som van 1700 guldens, acht keer zoveel als de stolpen met hun kostbare inhoud hebben gekost. De kwade geest van de ketter moet tot rust worden gebracht, wil er weer sprake zijn van harmonie en tevredenheid in huize de Fleurdelis.    Het spel geeft een bijzondere inkijk in de geschiedenis van Utrecht aan de hand van de rijke religieuze en spirituele historie van haar inwoners door de eeuwen heen.


Voor 18 jaar en ouder.

“Voortijdig gelijk hebben is een ketterij, die reeds vele malen met het martelaarschap is beboet”

Als het niet lukt om het valse relikwie te achterhalen, zullen alle relikwieën moeten worden vernietigd en dat is meer dan zonde, gezien de bijzondere namen van de Heiligen. Maar de kwaadaardige geest mag niet langer in de villa of de kelder blijven rondzwerven. Het moet eenvoudigweg lukken om die Ketterse Klopgeest te ontmaskeren.


Santiago Ramón y Cajal, 1852

EEN INTERACTIEF SPEL

Het Reliquiarium is een interactief spel waarbij de spelers 60 minuten lang worden uitgedaagd om op een speelse en creatieve manier samen te werken door effectief met elkaar te communiceren. Een buitengewoon plezierige manier om elkaar beter te leren kennen, waarbij de spelers ook nog eens iets leren over de rijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19e eeuw. Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, Mrs. Marple, en de Da Vinci code.    

MEDIUM PIETER NEPVEU ORGANISEERT DE SEANCE

De heer Nepveu is een internationaal gerenommeerd medium die de de seance zal uitvoeren met behulp van Spiritualisten, zoals jij en je vrienden of collega’s. Het is een stuk moeilijker om een seance in goede banen te leiden, dan je wellicht in eerste instantie verwacht. Discipline en structuur zijn een absolute noodzaak om geen boosaardige geesten tegen de haren in te strijken. Het zal geen gemakkelijke opgave worden om de opdracht tot een goed einde te brengen en al helemaal niet binnen het tijdbestek van 60 minuten. Maar het is wel een uitdagend avontuur.   


Team Vriendengroep Vriendengroep Team

 Algemene voorwaarden |Boeken van het spel

Wettelijk privacy statement