Alle rechten voorbehouden aan stichting Gullie © 2021  Algemene voorwaarden Wettelijke privacy statement

Een intelligent duivels spel waarbij de spelers een historisch onrecht proberen te ontmaskeren

Vergiftigingen met arsenicum kwamen in de 19e eeuw regelmatig in heel Europa voor  

Het spel

In 1881 werd Holland opgeschrikt door enkele brutale moorden. De verdachte was een vriendelijke huismoeder die in de buurt goed bekend stond. Ze was altijd behulpzaam. Hoe bestond het!

Arsenicum was in de 19e eeuw gemakkelijk te verkrijgen. Niet alleen was het verwerkt in allerlei schoonheidsmiddelen en geneesmiddelen, maar werd het ook gebruikt voor de bestrijding van ongedierte. En vrouwen kiezen het vaakst voor vergif om iemand te vermoorden.


Echter was het ongekend hoe brutaal en koelbloedig de verdachte te werk was gegaan, ongekend Nederlands. De moordzaak trok zelfs internationaal veel aandacht. Het rechtsgevoel stond onder druk en de roep om de verdachte standrechtelijk te executeren groeide per dag. Het was voor justitie van belang dat het tot een fikse veroordeling kwam, waarbij de rechten van de verdachte op de tweede of misschien zelfs wel de derde plaats kwamen te staan.

Jullie nemen de bewijslast door om te bepalen of de verdachte terecht schuldig was verklaard.

Hoor de precieze aanklacht uit de mond van de aanklager! Bekijk en doorzoek het bewijsmateriaal. Luister naar de verdachte. Los de puzzels op en voer de spannende opdrachten uit.

Hoe zit het met jullie rechtvaardigheidsgevoel? Gaan feiten boven sentiment? Of kent jullie medeleven geen grenzen? Durven jullie de confrontatie aan met de verdachte?


Samenwerken, samen puzzelen, samen wikken en wegen

DE AANKLAGER EN DE VERDACHTE ZIJN AANWEZIG!

Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, Hercule Poirot en oude rechtbankfilms & televisieseries.

Het Purgatorium is een interactief spel waarbij de spelers 75 minuten worden uitgedaagd om op een speelse en creatieve wijze samen te werken. Een buitengewone manier om elkaar beter te leren kennen, waarbij de spelers ook nog iets over de rijke geschiedenis van Nederland leren kennen.

Een interactief spel

Het zielenheil van de verdachte staat op het spel en verdient zij het om te branden in de hel?

Het Purgatorium is alleen geschikt voor teams die al enige tijd samenwerken.

Als je het Purgatorium met collega’s wilt gaan spelen, klik dan hier voor meer informatie!