O KOM MAAR EENS KIJKEN...
Start Wie is Krampus? Reserveren Real Live-Game website
Real Live-Game met acteurs SALON VAN WELEER

Stichting Gullie © 2021 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht.

Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier!  Algemene voorwaarden, klik hier!

Aangenaam, Krampus is mijn naam Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is...

Een jaar is zo voorbij en dan wil je wel eens gemakkelijk vergeten wat je allemaal hebt uitgevreten. Soms was het ‘per ongeluk’ en andere keren kon je jezelf niet beheersen.

Enkele keren heb je anderen in problemen gebracht, soms met de beste bedoelingen en meer dan eens opzettelijk. En toch…en toch ben je ergens diep van binnen een goed mens.

Hoewel de meningen daarover  zijn verdeeld, is er slechts één die daarover kan oordelen. De duivelse knecht van de oude man… KRAMPUS!

De knecht van Sinterklaas & de Kerstman

Door de eeuwen heen ben ik met vele namen aangesproken, maar jij kent mij waarschijnlijk bij mijn middeleeuwse naam: KRAMPUS.

Wat je zeker moet weten, is dat ik een Sater ben in hart en nieren! Verzot op bosnimfen & efeben*, wijn en het toegeven aan de lust. Bij mij gaat instinct boven de rede, anarchie boven orde, extase boven matiging, overvloed boven zuinigheid.

De prijs voor mijn wellust was duur: ik werd geknecht door een Romeinse bisschop…een goed heilig man. Ik verruilde het verrukkelijke woud voor de diepten van de hel en één keer per jaar mag ik een paar weken naar boven om hem te dienen.

* beminnelijke meisjes & knappe jongemannen

Sinterklaas staat symbool voor het goede, terwijl zijn knecht rechtstreeks uit de hel komt om zielen te vangen van personen die slechte of duistere handelingen hebben verricht.

In het begin had de knecht veel weg van een Romeinse Sater, met de zo kenmerkende bokkenpoten, hoorns en de lange tong. In de 13e eeuw krijgt de knecht een naam: KRAMPUS. Bovendien versmelt de Sater met Christelijke en heidense opvattingen en symbolen.

Krampus gaat in de avond van 5 december jacht maken op de booswichten en slechte mensen. Iedereen die niet wordt meegenomen, krijgt GOED op 6 december, de sterfdag van Sinterklaas.