Stichting Gullie © 2019 alle rechten voorbehouden. Voor reserveringen bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636

Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaarden

Een wereld op de achtergrond die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien

Misschien komt het door de minder glamoureuze uitstraling van de groepsdynamica of omdat er minder geld mee valt te verdienen dan de trendy HRM tools, theorieën en trainingen, maar groepsdynamica is in de afgelopen 20 jaar steeds meer in het verdomhoekje terecht gekomen. Niet alleen op de werkvloer of in het MT, maar ook op opleidingen, waar de complexe wereld van de groepsdynamica in een halve tot twee studiedagen wordt verteld. En dat is jammer, omdat juist het falen van vele trends wordt veroorzaakt door het geen rekening houden met de invloeden en de wetmatigheden van de groepsdynamica.

De bliss ignorance, zoals de Engelsen zeggen, laat menig teamleider, manager, trainer, docent, begeleider (etc.) het hoofd breken over het raadsel waarom een toch zo veelbelovende tool, analyse, model, training in de praktijk niet of slechts tijdelijk werkt.

WAT IS GROEPS-DYNAMICA?


De wetmatigheden van de groepsdynamica blijken niet trendgevoelig te zijn. Hetzelfde verhaal iedere keer opnieuw even fascinerend.

Het geraamte van iedere Live-Game wordt gevormd door het principe van ‘het Zwitserse uurwerk’, zoals dit door Gert van Veen o.a. is vastgelegd in het boek: Doorpakken.


Hierdoor verloopt een Live-Game steeds op eenzelfde wijze in uiteenlopende groepen of teams. Voorbeeld: op bijna hetzelfde moment in het spel doen de groepsleden inzichten op.


Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen als er geen sprake is van een groep/team of als een groep/team dermate ontwricht is dat de leden niet ervoor kiezen om samen te willen werken en ondermijnend gedrag gaan vertonen.

Het gebruik maken van groepsdynamica

In de onderstaande presentaties kun je kennis maken met het taakgericht groepswerk. Het is slechts een eerste kennismaking. Er valt nog veel meer over te vertellen. Stuur daarvoor een email naar: info@real-live-games.nl

Gratis e-boek downloaden Gratis e-boek downloaden Gratis e-boek downloaden REAL LIVE-GAMES